29 Eylül 2008 Pazartesi

Prim borcunu ödeyince emekli olana banka kredisi var

Soru: Bağ-Kur' a prim borcum var, Aftan yararlanarak ödemek istiyorum. Ancak, ödeme yapacak durumum yok. Bankalardan kredi alarak borcumu ödeyebilir miyim?
Cevap: Sosyal Güvenlık Kurumu ile Halk Bankası arasında Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur'lularına emeklilik kredisi verilmesi hususunda anlaşmaya varıldı. Halk Bankası, prim borcunun ödenmesi için emeklilik maaşını rehin alarak kredi veriyor,
Bu krediyi prim borcunu ödediği zaman emekli olacaklar alabiliyor. Kredi direkt sosyal güvenlik kurumuna ödeniyor, Emekli aylığı baiğlandığında, kredi borcuna mahsup ebnek için aylığının 2/3'ünü Halk Bankası alacak, 1/3'ünü de sigortalı alacak. Bu büyük bir fırsat. Çünkü prim borcundan dolayı, sağlık yardımı alamayan, emekli olmayan ve üstüne üstlük her ay tahakkuk eden prim nedeniyle borcu sürekli artan sigortalı, hem sağlık yardımına, hem emekli aylığına kavuşacak hem de toplu borçtan ve her ay tahakkuk eden prim borcundan kurtulacak. Prim borcunuzu ödediğinizde emekli olabiliyorsanız, Halk Bankası'ndan kredi alarak af kapsamında borcunuzu ödeyip emekli olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Arşiv